Shoplog #1

door Vinnerd

Ik heb iets nieuws ontdekt. Of althans, het is niet nieuw, maar ik hield me er eerder niet zo mee bezig; shoplogs kijken. Voor zij die niet weten waar ik het over heb: een shoplog is een filmpje waarin je laat zien welke rotzooi uit de Action jij je huis binnen hebt gesleept.

Ik ben er nog niet helemaal achter wát nu precies de reden is dat ik van mezelf moet blijven kijken, maar ik vermoed dat het iets te maken heeft met mijn obsessie voor andermans taalgebruik. Het zit namelijk zo; in elke shoplog laat de shoplogger in kwestie het woord “schattig” meerdere malen vallen. Maar om te verbloemen dat er aan ctrl-c ctrl-v journalistiek wordt gedaan, verbloemen ze dit door ieder hun eigen synoniem te gebruiken. En dat is fascinerend, want er komen termen langs waar ik zelf nooit op gekomen was. Ik houd deze woorden in een boekje bij en hoop deze op een dag voor te mogen dragen. Een kleine greep uit mijn verzameling; (super)cute, (super)snoezig, (super)lief, (super)nice en adorable (ik heb nog niemand kunnen vinden die “superadorable” zegt).

Als reactie op mijn nieuwe verslaving, presenteer ik vandaag mijn eigen shoplog.

Paprika, €0.65 per stuk

AH paprika

Deze dieprode paprika kocht ik vandaag bij de Albert Heijn. Voor minder dan een euro kon ik hem niet laten liggen. Het toeval wil dat ik dol ben op paprika’s en er van de week ook al een kocht, maar toen een gele. Ik las trouwens op de verpakking van Fred & Ed snoeppaprikaatjes dat alle paprika’s eerst groen zijn, maar afhankelijk van het ras vervolgens rood, geel of oranje kleuren. Doe er je voordeel mee.

Krokante vissticks, €1.59

AH vissticks

Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een krokante visstick. Voor een sompige trouwens ook, ik ben de moeilijkste niet. ’s Winters eet ik ze het liefst uit de oven of de koekenpan, maar met deze tropische temperaturen lik ik hem het liefst koud, als een ijsje. Let wel; voorgegaarde zijn in dit geval het beste. Je kunt natuurlijk ook verse nemen, maar ik weet niet precies welke vis je nu wel en niet rauw kunt eten zonder ziek te worden.

AH Basic Toiletppaier 3-laags, €2.29

AH wc papier

Ik ben een planner: ik denk vooruit. Dus logischerwijs kon ik, na de paprika en de vissticks, het wc-papier niet laten liggen. Met maar liefst acht rollen zit ik voorlopig gebakken. Ook handig om het aanrecht mee af te nemen, en met een beetje tonic doet het prima dienst als gezichtsreiniger.

Konijnenvoer, €2.49

AH konijnenvoer

Hapje voor mij, hapje voor Thijs. Men reageert vaak verbaasd als ik ze vertel dat de Albert Heijn konijnenvoer verkoopt, maar het is toch echt zo. Fit Ami bevat “gecheleerde mineralen”. Dat betekent dat de mineralen omhuld zijn met een eiwitmantel voor een betere opname. Ik heb werkelijk geen flauw idee wat het precies betekent, maar het klinkt gelukkig niet heel eng. Ze verkopen trouwens ook zaagsel en stro bij de Appie, maar dat heb ik nog op voorraad.

Plakstift, €1,29

AH lijm

Ik zeg altijd maar zo: er gaat niets boven een goede plakstift. Behalve een krokante visstick dan.

Geheel in de stijl van een goede shoplog, voel ik mij nu verplicht om te vragen van welke van bovenstaande producten jullie binnenkort een recensie willen lezen. Reacties kunnen hieronder gedropt worden. Wees gegroet!

Advertenties